Rockabillymode

Rockabillystilen känner du igen direkt. 60-talskläder och rockabilly, tidig rock’n’roll-musik, tatueringar och obscena mängder hårvax. I Rockabilly är retro alltid något bra. Brudarna föredrar korta kjolar, klänningar och miniklänningar. Där är det polkaprickar och hawaii-stil som gäller. Även skinntajta jeans, höga midjeshorts och collegejackor används för en lite mer tuffare stil. I håret sitter ofta blomknäppen och öronen är ofta piercade med ringörhängen. Du vet att du umgås med en riktig rockabillysnubbe då han rullar upp armarna på sin vita t-tröja och stoppar in den i sina jeans. Du ser honom heller aldrig utan en kam i bröstfickan på bowling- eller flanellskjortan.

330px-billhaleyVäsentliga tillbehör för Rockabilly

Rockabillystilen kan verka lätt att uppnå men det är väldigt enkelt att få den att verka icke genuin. Har du din mobil full med Rockabillymusik får du effektiv laddning med powerbank med tryck. Varför tryck? För att alla tryck som är prickiga, leopardmönstrade eller randiga är Rockabilly. Vill du anamma denna härliga stil är det viktigt att du verkligen har garderoben full med tillräckligt många plagg och accessoarer så att du kan experimentera och hitta den look som passar dig bäst. Alla solglasögon, hårspännen och dylikt måste alltid vara tidstypiska. Glöm inte heller din röda bandana. För män är det relativt enkelt då bara ett par grundläggande plagg och tillbehör krävs. Som tidigare nämndes kan du aldrig få nog av vita eller andra enfärgade t-tröjor. Även tanktops fungerar. Har plaggen en bröstficka är det ett plus i kanten. För tjejer är urvalet av kläder och tillbehör större och därför mer spännande. Du begränsas inte till en stil utan kan även handla i butiker som fokuserar på Pin-Up.

Respektera och lev kulturen fullt ut

Vill du klä dig som en Rockabilly är det bäst att du verkligen kan backa upp din klädstil med ett gediget intresse och kunnande i alla de gamla goda rock’n’roll-klassikerna. Glider du runt i Rockabillykretsar utan att kunna nämna en enda musiker utöver Elvis Presley lär det höjas på många ögonbryn och i fel sammanhang är det lätt hänt att stämningen på ett par minuter kan övergå till något mindre trevlig eller rentav hårdhänt. Ta kulturen på allvar och prenumerera på ett par Rock’n’Roll Magazine så du får en god överblick av både samtida och klassiska Rockabillymusiker. Du känner sedan tidigare redan till ”The King” och Johnny Cash och då kan du börja din djupdykning i akter som Eddie Cochran, Stray Cats och The Playtones. Håll även koll på moderna band i den något senare genren Psychobilly med stora namn som The Cramps, The Meteors och samtida svenska band som Hotrod Frankie.

 

Leave a Reply

mts_schema