Allt om höstmode

På den här sidan får du lära dig mer om allt som har med mode att göra. I våras fick du veta mer om vårmodet och nu när vi sakta men säkert börjar att närma oss hösten känns det passande att vi i det här inlägget går igenom de trender som gäller nu i höst. Redan nu kan du köpa dina höstkläder eftersom att de flesta butikerna redan har börjat få ut höstens kläder i butik. Det finns många bra klädbutiker att välja bland, ett exempel på det är NA-KD vilket är en butik som säljer mode på nätet. Med det sagt är det dags att vi berättar mer om höstmodet.

Färger

När naturen börjar få mer mustiga färger vill vi klä oss därefter. Det innebär att vi gärna klär oss i de färger vi hittar ute i naturen på hösten, alltså grön, beige, grå, röd och gul. Men om det är en enda färg du ska satsa på i höst så är det brun. I butikerna finns det massor av plagg som går i den bruna skalan. Fördelen med brunt och höstens andra färger är att de är väldigt enkla att matcha till andra färger. Men om du vill vara riktigt trendig ska du köpa ett matchande set. Till exempel en kjol och topp som båda går i samma bruna färg. Ett annat exempel på en färg som är på modet i höst är guld.

Material

Nu när vi har berättat om höstens trendigaste färger är det dags att du får veta mer om höstens trendigaste material som du ska välja att köpa dina kläder i. Precis som att färgerna kan vara återkommande varje år är det också vanligt att materialen är återkommande. Det vill säga, att när det börjar att bli kyligare ute vill man gärna klä sig i varmare kläder och det är både värmande och moderiktigt att klä sig i stickade tröjor av ett varmare material, till exempel ull.

Förutom att det är moderiktigt med stickade plagg är det i höst trendigt att bära plagg i skinn. Eftersom att allt fler har valt att välja bort material som kommer från djur är det numera vanligt att plagg av skinn är gjorda av ett syntetiskt skinn. Ett annat material som du kommer att finna på höstens plagg är de transparenta tygen. Om du tycker att det låter kyligt med transparenta plagg i höst är snyggt att klä sig med en varm kappa över.

Mönster

Vilka mönster är det som är trendiga i höst? I höst är det trendigt med rutmönster. Allra helst ska du välja schackrutor. Schackrutorna tros ha blivit moderna tack vare förra höstens stora Netflix succé the queens gambit där det stora fokuset ligger på schack. Förutom att det är trendigt med schackrutor funkar det även bra med skotskrutigt. Alltså den sortens rutor som är inspirerade av de rutor vi finner på de skotska högtidsdräkterna och kiltarna.

Leave a Reply

mts_schema