Brasiliens hetaste badmode

I Sverige är sommaren visserligen över, och höstens ingång är nu ett faktum. Men många svenskar planerar redan höstens och vinterns resor till varmare breddgrader, inte minst till Asien och Sydamerika. Ett land som börjar bli alltmer populärt bland svenskar är Brasilien, som är välkänt för bl.a. fantastiska stränder som Copacabana, märken som Havaianas och supermodeller som Gisele Bündchen och Adriana Lima. För den brasilianska befolkningen står mode och skönhet högst på listan, och därför är landets trender en inspiration för många. Följ tipsen nedan så kommer du garanterat att få den där härliga sommarkänslan på din semester – oavsett vilket land du väljer att åka till!

Flip-flops

I det tropiska Brasilien bär i princip alla flip-flops av de brasilianska favoriterna Havaianas och Ipanema. De finns i en mängd olika färger och modeller- allt från vanliga, enkla flip-flops till de mer exklusiva Swarowski-modellerna som Havaianas nyligen lanserat. Om du vill köpa ett par snygga flip-flops redan förenresan kan du besöka https://www.shopello.se/ där du kan jämföra olika produkter.

Bikini

Beach-kulturen är ett enormt fenomen i Brasilien, som bjuder på några av världens allra vackraste stränder och tropiska öar. Oavsett om du ska till Copacabana i Rio de Janeiro eller till paradisön Ilha Grande, så kommer du att hitta brasilianarna i en mängd olika badkläder- de allra flesta i riktigt kreativa sådana! Det finns en mängd brasilianska bikinimärken du kan välja bland för att få den där riktigt exotiska, latinamerikanska känslan. Visst har H&M fina modeller, men att bära en bikini från brasilianska Osklen ger dig definitivt det där lilla extra på semestern!

Canga

De flesta av oss använder solstolar eller handdukar när vi ligger på stranden, men i Brasilien används främst något som kallas canga- en mycket tunn ”filt” i bomull. De kostar inte mer än en hundralapp, och kan köpas både i butiker, på stranden eller på nätet. Cangan har nästan alltid ett traditionellt mönster, bl.a. den brasilianska flaggan, statyn på Jesus som vakar över staden eller något av landets myriader av slumområden.

Solglasögon

Det kan låta som en självklarhet att ha med sig solglasögon på solsemestern, men i vissa fall är det inte bara ett val, utan rentav en nödvändighet. Under den Brasilianska sommaren, när det är vinter i Europa, är solen så pass stark att det i princip inte går att gå ut på gatan utan att skydda ögonen. Även om en hatt eller keps hjälper, så är det inte tillräckligt. Se därför till att skaffa ett par stora, täckande solglasögon med starkt UV-skydd! Det kommer du ha glädje av när du besöker länder som Brasilien, Mexiko, Thailand eller andra tropiska paradis!

Leave a Reply

mts_schema