Mode från 80-talet

Det ljuva 80-talet. Större bilar, större framtidstro, större axelvaddar i kavajerna och så självklart större hår. Hår är, precis som smink, något som skiftar en hel del över åren. Så vad var några hårtrender från 80-talet? En frisyr som vi knappast glömmer i första taget är permanentat hår, självklart med mycket hårspray och matchat med stora örhängen. Stort skulle det vara, så även tupperat och våfflat hår var en mycket populär styling. Även slingor var inne. Bland killar var hockeyfrillan helt acceptabelt att bära. Det var till och med ganska vanligt.

Disco och grälla färger

När det kommer till kläderna som var inne under 80-talet så är nog discopop det första man tänker på. Popdrottningen Madonna var för många en riktig stilikon och en hel del bilder på henne från mitten av 80-talet summerar stilen på ett utmärkt sätt. Grälla färger, gärna i neon i både sminkning och kläder, var ett måste. Även pastellfärger var populärt. Spandex, leggings, lycra och spets var material som användes flitigt. Stora smycken var även det vanligt, gärna gigantiska örhängen i plast. Självklart var även smyckena i starka färger. Rosa, pastellgult och mintgrönt var färger som låg helt rätt på trendkartan. Ju mer desto bättre var mottot, både när det kom till stilen och livsstilen. På den tiden var det kanske inte lika lätt att ta ett snabblån, men att bejaka livet genom discostyling var allmänt förekommande. Inget neutralt grått eller svart, på 80-talet var det färg, färg och färg som gällde.

Tillbaka till 80-talet

dallaslogo80-talet är trendigare än någonsin och många väljer att ha det som tema för sina fester. Vi fascineras, och förfasas, över den stil som våra föräldrar hade när de var unga. Många vill gärna uppleva hur det kändes att faktiskt klä sig så. Även om det nog inte är många som vill klä sig så i vardagen är det en mycket populär stil för maskerader, fester och andra evenemang. Hitta inspiration för din 80-talsstil genom att kolla på filmer från den tiden! Det går knappast att motstå den svenska filmen G- som i gemenskap, med Niclas Wahlgren i rollen som Kim. Glöm inte heller att titta på tv-serien som nästan alla följde under 80-talet. Det handlar självklart om Dallas. Många hittade sin stilinspiration från den här serien och det kan du också göra! För mer inspiration, titta på tv-serien Varuhuset. Välkommen tillbaka till 80-talet, där allt var större, fluffigare och framförallt mer färgglatt!

Leave a Reply

mts_schema