Allt om träningsmode

Att ha på sig plagg som är anpassade för träning när du ska träna är bra för att du ska kunna röra dig ordentligt, för att din hud ska kunna andas och för att delar av kroppen ska hållas på plats. Idag finns det en hel uppsjö av träningskläder och det har blivit modernt att bära träningskläder även till vardags. I det här inlägget kommer du att få veta allt om olika träningsplagg.

Tights

Att byta ut dina vanliga byxor mot ett par tights när du ska träna är ett måste för att du ska känna dig flexibel. Det finns många varianter på tights att välja bland i olika längder, material och passformer. Om du till exempel har provat träningstights tidigare men tyckt att sömmarna kring magen har stört dig finns det snygga seamless träningstights du kan prova och köpa hem. Enda nackdelen med tights är att de sällan är utrustade med fickor, men många har en liten insydd ficka som gör det möjligt för dig att ha med dig åtminstone dina nycklar.

Underdelar

Förutom att det finns träningstights så finns det andra sorters underdelar du kan ha på dig när du tränar. Det finns byxor i olika längder och material. Det finns shorts du kan ha på dig när du tränar i värmen. Och det finns även kjolar för dig som tränar tennis eller en annan sport där det är mode att ha kjol under träningen.

Överdelar

Det finns många olika sorters överdelar att välja bland när du ska köpa nya kläder att ha när du ska träna. Det finns både tunna och tjockare jackor du kan ha på dig när du tränar utomhus under årets alla årstider. Det finns tunnare toppar, till exempel kortärmade t-shirts och linnen, du kan ha på dig när du tränar när det är varmt. Sedan finns det också långärmade tröjor och toppar. Med andra ord finns det överdelar för alla tillfällen och träningsformer. Träningsöverdelar kommer i många olika material. Det finns överdelar i vanlig bomull och polyester och det finns överdelar i elastan som gör att plaggen blir mer flexibla att röra sig i.

Sporttopp

Sporttopp, tränings-BH eller sport-BH. Kärt barn har många namn. En sporttopp är en sorts BH som är speciellt framtagen för att hålla bysten på plats under tiden du tränar. Det kan vara bra att prova dig fram innan du köper en sporttopp för att vara säker på att den är i rätt storlek och att den gör sitt jobb, alltså håller brösten på plats. På sommaren är det många som använder sporttoppen som topp utan att ha något över.

Skor

Sist men inte minst har vi skor. Det är väldigt viktigt att du väljer rätt skor för din träning eftersom skorna hjälper till att dämpa. Det finns en hel del olika sorters skor att välja bland som gör det både smidigare och enklare för dig att träna. Det finns skor för inomhusbruk och skor du använder för träning utomhus.

Leave a Reply

mts_schema