Mode efter form och smak

Mode, vars ord härstammar från Modus (latin) betyder rytm. Man kan då tänka sig att olika tidsåldrar har olika rytmer och att även individer har olika rytmer. Men när det gäller modes rytm tas det inte hänsyn till individuella skillnader. Till följd av detta står frustande kvinnor i omklädningsrum och försöker få plats i lågskurna jeans, när de i själva verket ska ha högmidjade. Kvinnor kommer i många olika former och därför är det viktigt att just du känner till din form. Päron, äpple, banan och jordgubb är benämningar på de fyra vanligaste kvinnokropparna. Och alla vet att olika frukter passar bäst till olika tillbehör!

Päron: Är du kärleksgudinnan Venus?

En päron-kvinna kännetecknas av hennes breda lår, smala midja och små axlar. Det är sannerligen den mest feminina formen, då östrogenet orsakar ökad fettvävnad på nedre delen av kroppen.

Som päron-kvinna passar du bäst i mörka jeans eller A-linje kjolar i kombination med en färggrann topp. Genom att fokusera på överdelen balanserar du ut din vidare underdel. Med dina mindre bröst kan du även bära balconette-BH, som ger din byst en extra skjuts!

Äpple: Har du byst att skryta med?

Om du är en äpple-kvinna har du bredare överdel och smalare underdel, med chans till smala höfter och rak midja. Du kan med fördel ackompanjera din lite större byst med ett glansigt, välskött hår. Om du saknar frodigt hår att kombinera med dina övrigt feminina drag kan du göra en prisvärd hårtransplantation hos Nordic Hair – det är bara att boka!

Som äpple-kvinna passar du bäst i ljusare jeans med vida ben, och mörkare toppar. Detta balanserar ut din vidare överdel. Om du vill skryta kan du välja en mörk blus med djup urringning. Var då noga med att inte ha för tight underdel, då du lätt ser topptyngd ut då.

Banan:Har du symmetrier att skryta med?

En banan är hälsosam och ståtlig, precis om banan-kvinnan. Dessa kvinnor har inga kurvor, då axlar, midja och höft genererar ungefär samma mått. Fördelen med detta är att du kan bära det bästa, utan några som helst hinder. Du kan exempelvis välja att fokusera på byst eller rumpa, utan att kompromissa. Faktum är att banan-kvinnan är vanligast kroppsformen bland alla kvinnor!

Jordgubb: Är du byggd som en supermodell?

Som jordgubbe är du söt och passionerad. Dina breda axlar ger ett starkt intryck. Likt bananen så har du inga kurvor och är symmetriskt byggd, det enda som sticker ut är din breda axelvidd. Dessa ger dig förmågan att bära toppar utan band. Du kan även välja att smalna av axlarna genom att välja en V-ringad topp, som ger illusionen av vidare bröst och snävare axlar. När det gäller underdelen kan du likt banan-kvinnan vara relativt fri. Men då du även tenderar äpplet, kan du välja ljusare och vidare byxor för att balansera ut din breda topp.

Leave a Reply

mts_schema