Idag är det modernt att shoppa hållbart

Mode och klädköp är sällan miljövänligt, men nu verkar det ha blivit populärt att exempelvis handla i second hand-butiker, både för att få tag i unika plagg och för att kunna göra sitt modeintresse något miljövänligare. Om man tror att det blir svårt att hänga med i nutida trender om man handlar i second hand, så behöver en modemedveten person inte direkt oroa sig. Då mode är återkommande och ofta innefattar särskilda modekulörer går det ofta att hitta plagg som går i rätt linje, även om det givetvis kan bli svårare att hitta mer specifika designer. Så vilka plagg kan man hålla extra utkik efter i second hand-butiken i år? Det ska vi titta närmare på här.

Accessoarer

Ibland är det faktiskt accessoarerna som gör det, och man kan hitta dessa i second hand-butiker men även online på olika köp- och säljplatser. För att fullända looken kan man välja accessoarer såsom ett stort halsband eller stora solglasögon som går i 70-talets anda. Stora halsband har varit moderna förr och kan därför gå att hitta begagnat även de. Dock kan det vara svårt att i allmänhet hitta moderiktiga smycken, då det tas fram så mycket nyskapande designer som det är lätt att bli förtjust i. Så vill man hitta nya och trendiga smycken finns här allt från guldsmycken till trendigt bling bling, men faktiskt även en del snygga second hand-accessoarer och kläder.

Shoppa second hand enligt modet

Som tidigare nämnt återkommer mycket mode och trender, och det plagg som kanske visar detta tydligast är trenchcoaten. Därför bör man kunna hitta en trenchcoat i second hand-butiker eller kanske byta den till sig av en vän som vill ha något man själv tröttnat på i sin garderob. Trenchcoaten är nämligen trendig även i år, men med något mer speciella detaljer. Därför kan man med fördel piffa upp den gamla trenchcoaten med lite nya detaljer på krage eller skärp, för att nämna några enkla exempel. Ett annat exempel på en gammal klassiker som återkommer i år är västen. Utöver specifika plagg kan man även titta efter all världens plagg i årets trendkulörer. I vår kan man våga på sig att vara färgstark och det finns många färger att välja mellan. För att nämna några ser man gult, lila och grönt på catwalkerna.

Vill man börja shoppa mer medvetet kan man åtminstone försöka få in en del plagg eller accessoarer som inte kommer direkt från fabriken. Utöver second hand-butiker anordnas det även klädbytardagar så att ens egna gamla plagg kan få nytt liv och komma till användning, samtidigt som man får förnya sin egen garderob. Eller varför inte slå ihop modeintresse, ”shopping” och nöje genom en klädbytarfest med vännerna?

Leave a Reply

mts_schema