1920-talets mode

retro flapper style

Första världskriget var slut och lusten att leva, festa och dansa väcktes runt om i världen. Det syntes inte bara i beteenden utan även i modet. Kvinnans frigörelse kom igång på riktigt och det tog sig uttryck i kläder som var mer praktiska än tidigare. inte heller fokuserade de på att framhäva getingmidjor och stora byster. Det blev även modernt att ha kortare klänningar som visade benen, något som varit otänkbart innan. Modet underlättade även för vissa former av dans som lindy hop och charleston, där man behöver kunna hoppa och kicka högt med benen.

Stilrena linjer, festliga detaljer

De klänningar som designades under 1920-talet hade raka och stilrena linjer. Idealet sa att kvinnor inte skulle ha höft, midja eller bröst och därför satt klänningarnas midjor långt ner, vilket skapade en rak silhuett. Det var dock inte bara det stilrena som framhölls; 1920-talets mode hade paljetter och spetsar samt intrikata broderier. De som hade råd använde vackra accessoarer så som fjäderprydnader för håret och långa pärlhalsband. Det var även en revolutionens tid där kvinnor fick rösta, de klippte håret kort och dansade lindy hop med bara ben. Trots att 1800-talet inte låg långt bakåt hade det inte kunnat varit mer passé.

Perfekt outfit för 20-talsmaskerad

Att hitta den perfekta outfiten för en 20-talsmaskerad är inte svårt. I maskeradbutiker online och runt om i landet finns ett digert utbud. Det är dock inte så roligt att komma till en maskerad när man har exakt likadana kläder som någon annan, och den risken är överhängande om du handlar en färdig maskeradkostym. Vill du vara helt originell bör du gå till en finare vintagebutik och välja ut en tidsenlig kostym eller klänning. Det kostar lite mer men å andra sidan kan du sälja plaggen efter maskeraden eftersom vintagekläder har ett högt andrahandsvärde. mobillan.se gör att du får råd att köpa kläderna du drömmer om. Hoppas du får en riktigt kul maskerad!

Leave a Reply

mts_schema