Vilka blir vårtrenderna 2017?

Våren 2017 bjuder på ett fräscht och personligt mode. Modeskaparna vill att vi fortsätter visa hud. Cut outs fortsätter vara hett och one shoulder är en trend som kommit för att stanna. Dessutom är helt transparenta plagg i ropet. Särskilt sirliga tyllkjolar är en nyckeltrend som vi kommer att se mycket av. En annan trend som definitivt kommit för att stanna är sportmodet. Nu uppdaterar vi den sportiga delen av garderoben med den supetrendiga track-jackan. Det har känts som att modevärlden inte kunnat få nog av 90-talet, men nu är det dags att vrida klockan 10 år tillbaka i tiden.

80-talet är tillbaka

Timglasformade silhuetter och rejäla axelvaddar, har vi sett de förut? Ja, 80-talet är tillbaka med besked. En annan 80-tals klassiker, oversize-kostymen, gör även den storstilad entré. Dessutom är det dags att rota fram det bredaste skärpet ur garderoben igen. 80-tals modet låter fantasin flöda. Onlinejätten Amazon skrämmer aktörer på modemarknaden när mode-konsumenterna söker nya vägar att hitta de mest personliga plaggen. Den glada och glammiga party-looken kommer stort och skimmrande mettalic-färger hör till vårens modemåsten. Såväl skor, väskor som accessoarer får gärna glimma. Vilken höjd ska klacken ha? Vårens 2017s allra största favorit är utan tvekan taxklacken. Liten och nätt står den i stark kontrast till de klossklackar som vi sett så mycket av de senaste säsongerna.

Vårens trendigaste färger och mönster

Om vi får tro experterna domineras våren 2017 av tre färger: vitt, gult och rosa. De puderrosa nyanser som varit moderna under 2016 hänger kvar, men den nya stora stjärnan är fuschsia. Dessutom bjuder vårmodet på ränder, gärna färgglada sådana, både på längden och på tvären. När det kommer till mönster är blommigt vårens kanske allra största trend. Den som vill följa modet får gärna kombinera olika blommiga mönster från topp till tå. Den lite mer diskret lagda kan glatt konstatera att vi även kommer att se mycket blomstermönster som fina detaljer. När det kommer till material får de gärna vara av lyxig kvalitet, siden är till exempel helrätt.

Leave a Reply

mts_schema