Svenska modebloggare

Ända sedan bloggformatet gjorde sitt intåg i den digitala världen, har människor bloggat om en uppsjö av olika ämnen som just de finner intressanta. Mode är uppenbarligen ett ämne som många finner intressant, då det finns en mängd modebloggare i Sverige. Vissa av dem har blivit mer framgångsrika än andra.

En av dem är Sofi Fahrman, som tack vare att hon började blogga om mode har kunnat göra sig en karriär som moderedaktör och författare. Idag är hon moderedaktör på Aftonbladet, har skrivit tre skönlitterära böcker i chiclit-genren, och har även provat på att vara programledare då hon år 2006 ledde programmet Sofis mode på Kanal 5. Fahrman ledde programmet tillsammans med sin syster, Frida Fahrman. Även Sofis syster driver en blogg, där hon bland annat delar med sig av modetips. Till skillnad från Sofi har hon dock den infallsvinkeln att hon också är mamma, vilket leder till att hennes modetips ofta är inriktade på just mammor och de särskilda behov som de ibland har. Ett modetips som bara skulle vara intressant för mammor är till exempel om Frida Fahrman tipsade om en ny barnvagn hon köpt, med matchande väska. Du som är mamma hittar ett brett sortiment av trendiga barnvagnar från märket Bugaboo som passar alla fashionistor med barn på Bigbaby.se.Isabella_Löwengrip_(Blondinbella)_2012-09-28_001

En modebloggare som sedermera har gått vidare från modevärlden, och inriktat sig på entreprenörskap och affärsvärlden, är Isabella Löwengrip, mer känd av många som Blondinbella. Det var också under det namnet som hon började sin karriär som bloggerska, då hon 14 år gammal startade sin blogg år 2005. Fem år senare, år 2010, var hon Sveriges tredje största privatblogg, och hade blivit en stor inflytelserik kraft i Sveriges bloggvärld och modevärld. Samma år utsågs hon till Årets Affärsnätverkare av Business Network International. Fortfarande år 2015 var Isabellas blogg mycket inflytelserik, då den hade mer än 1 miljon unika besökare per vecka, och idag är den Nordens största blogg.

En annan känd och framgångsrik svensk modebloggare är Kenza Zouiten. Kenza startade sin blogg år 2006, och har sedan dess också gjort karriär som modell och entreprenör, då hon har grundat sitt eget klädmärke, Ivyrevel.

Leave a Reply

mts_schema